Isnin, 21 Oktober 2013

RESEPI DONUT GEBU

RESEPI DONUT GEBU

Donut:-

1 Pek Tepung Donut (300 g)

+ 1 Biji Telur

+ 100 ml air suam

+ 1 sudu besar butter



Cara Penyediaan:

1.Uli semua bahan sehingga menjadi doh. Rehatkan selama 1 jam.

2.Tumbukkan doh yang kembang dan canaikan doh kepada ketebalan yang dikehendaki.

3.Gunakan acuan donut atau bentukkan menjadi donut. Rehatkan doh dan biarkan ia mengembang 2 kali ganda.

4.Panaskan minyak dan goreng sehingga kekuningan/masak.

5.Salutkan donut dengan gula kaster atau mengikut topping cairan coklat kegemaran anda dan dihias dengan coklat cip, kekacang dan sebagainya.



Selamat mencuba !!!

Dapatkan lebih banyak resepi & tips di :-

https://www.facebook.com/Abakerycookies

Tiada ulasan:

Catat Ulasan