RESEPI DONUT GEBU
Donut:-
1 Pek Tepung Donut (300 g)
+ 1 Biji Telur
+ 100 ml air suam
+ 1 sudu besar butter
Cara Penyediaan:
1.Uli semua bahan sehingga menjadi doh. Rehatkan selama 1 jam.
2.Tumbukkan doh yang kembang dan canaikan doh kepada ketebalan yang dikehendaki.
3.Gunakan acuan donut atau bentukkan menjadi donut. Rehatkan doh dan biarkan ia mengembang 2 kali ganda.
4.Panaskan minyak dan goreng sehingga kekuningan/masak.
5.Salutkan donut dengan gula kaster atau mengikut topping cairan coklat
kegemaran anda dan dihias dengan coklat cip, kekacang dan sebagainya.
Selamat mencuba !!!
Dapatkan lebih banyak resepi & tips di :-
https://www.facebook.com/Abakerycookies
Tiada ulasan:
Catat Ulasan